« Tillbaka

C Land Logistics mot modern IT

Tävlingen IT i världsklass genomfördes i fem städer och var en del av Flytthjälpen, en nationell kampanj för att hjälpa företag och organisationer att ta steget till modern it nu när supporten för Windows XP och Office 2003 upphört. Tävlingen arrangerades av Microsoft i samarbete med utvalda lokala it-partners samt Cornerstone, Dell, HP och Nokia.

C Land Logistics vann modern it till ett värde av 300 000 kronor. Vi får hjälp att flytta till en modern it-miljö.

Hur går arbetet med flytten?

– Vi har kommit igång bra! C Land jobbar nu fullt ute på fältet med nya surfplattor och mobiltelefoner, de har gått ifrån Apple-telefoner till Windows-telefoner och är mycket nöjda. Vi har även uppgraderat C Lands datorer från äldre versioner av Windows till Windows 8. Vi håller på att gå från Google Drive till Microsofts OneDrive samt tittar på möjligheten att få över kunden helt till Office 365, där de även kommer kunna köra Lync vilket är ett högt önskemål, säger Thomas Lantz, VD på Make IT

Vad har ni för tips och råd till företag som överväger att flytta till modern it?

– Flytta från personlig information till företagsanpassade lösningar, ex. från Dropbox och Google Drive till OneDrive. Vi tycker det är viktigt med en tydlig förstudie och behov, hur vill man jobba? Viktigt att påpeka att man bör vara öppen för att ändra sitt arbetssätt och anpassa sig efter nya system. Systemen blir modernare och smartare med tiden och vi behöver anpassa oss efter nya arbetssätt för att hänga med. En viktig aspekt i hela projektet är även att ha med ett bra säkerhetstänk igenom hela processen, säger Thomas Lantz

– Det som gör det hela spännande är om man vågar utmana sig själv och se hur verksamheten kan utvecklas utefter vad modern it har för möjligheter, säger Jonas Olofsson, VD på C Land Logistics

Hur känns det att flytta till modern it?

– Det känns mycket bra att sträva efter att ligga i framkant, säger Jonas Olofsson